Valóban megéri a hőszigetelésre költeni?

2022. nov 8. | Cellulóz hőszigetelés

A megfelelő hőszigeteléssel komfortosabb körülményeket teremthet otthonában, ugyanakkor csökkentheti a fűtésre, illetve hűtésre fordított költségeket.

Napjainkban szinte állandó téma a költségek növekedése az élet minden területén. Ennek következtében még inkább előtérbe kerültek az olyan kérdések, hogy mivel lehet spórolni, és ki hogyan próbál lefaragni a kiadásokból. A fűtés kapcsán különösen sokan keresik az alternatív megoldásokat, ennek kapcsán rengetegen gondolkoznak otthonuk hőszigetelésén. Kétségtelen, hogy ez hosszú távú és nagy változást hoz, de az is, hogy költséges a megvalósítása. Így sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon valóban megéri-e?

Amikor hőszigetelésről beszélünk, minden esetben alaposan körül kell járni a kérdést. Nem mindegy, hogy most milyen állapotú az ingatlan, a falak mennyire tartják a meleget? Az ablakok, ajtók jól zárnak, nem huzatosak? Fontos az is, hogy mennyi pénzt szán a feladatra: minél vastagabb a hőszigetelés, annál hatékonyabb lesz, de persze többe is kerül.

Tény, hogyha jó hőszigetelést szeretne, akkor arra költeni is kell, hiszen egy komplett homlokzati hőszigetelés nem két fillér. Azonban vegye figyelembe, hogy ez hosszú távon számolva meg fog térülni, ugyanis minden hónapban jelentősen kevesebbet kell majd a fűtésre fordítania. A lakás lassabban hűl ki, a fűtést nem kell egész nap működtetni ahhoz, hogy megmaradjon a kellemes hőmérséklet. És persze nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy közben mennyivel komfortosabbá varázsolja az ingatlant.

A hőszigetelés vastagságának eldöntése laikusként nem könnyű, ezért érdemes róla szakembert megkérdezni, illetve vékonyabb és vastagabb verzióra is kérni árajánlatot. Ezt együtt kell mérlegelni a várható hatással, és az alapján dönteni. A fújható cellulóz szigetelés környezetbarát, tartós és megfizethető megoldás, melynek hatására télen és nyáron is csökkenthetők a rendszeres kiadások.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére és válaszolnak a felmerülő kérdéseire.

Kapcsolódó cikkek