A cellulóz hőszigetelés tűzálló!

2024. febr 13. | Cellulóz hőszigetelés, Fújható isocell szigetelés

A cellulóz hőszigetelés tűzbiztonsági szempontból is jó választás, ugyanis az alapanyagot tűzgátló anyagokkal kezelik, így az tűz esetén ellenáll a lángoknak.

A cellulóz hőszigetelés előnyeit egyre többen ismerik fel, azonban még mindig van egy-két tévhit vele kapcsolatban. Az egyik ilyen a tűzveszélyesség. Az alábbiakban ezt a kérdést vesszük górcső alá. Nézzük, kell-e tartani attól, hogy a cellulóz hőszigetelés súlyosbíthatja a tűzkárt!

Gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogy mennyire tűzveszélyes a cellulóz hőszigetelés. A rövid válasz az, hogy egyáltalán nem.

Az ember joggal gondolná, hogy a cellulózból – vagyis eredendően papírból – készült hőszigetelés rendkívül tűzveszélyes lehet, hiszen a papír könnyen ég. Azonban a jó hír az, hogy a hőszigeteléshez felhasznált cellulóz már korántsem az a papír, amit a mindennapokban használunk és ami könnyen meggyullad.

A cellulóz hőszigetelés előállítása során az alapanyagot különféle kezeléseknek vetik alá. Ezeknek a célja a hőszigetelő képesség javítása, a strapabíróság növelése és nem utolsó sorban a tűzállóág.

A cellulózhoz tűzgátló, tűzálló anyagokat adnak hozzá, aminek köszönhetően tűz esetén nem kell tartani attól, hogy a hőszigetelés lángra kap. A cellulóz hőszigetelés kifejezetten nehezen gyullad meg, ezért hatékonyan akadályozza a tűz terjedését, aminek köszönhetően több idő marad a menekülésre, a lángok megfékezésére. Már pedig egy égő ház esetén minden perc, sőt, minden másodperc számít.

A fújható cellulóz hőszigetelés tehát nem csak azért remek választás, mert télen és nyáron is segít csökkenteni a kiadásokat, hanem azért is, mert tűz esetén hatékonyan lassítja a lángok terjedését. Mindemellett gyorsan kivitelezhető, hosszú élettartamú és az ára is megfizethető.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a cellulóz hőszigetelés iránt, forduljon hozzánk bizalommal bővebb tájékoztatásért! Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a megadott elérhetőségeink bármelyikén és válaszolnak a felmerülő kérdéseire.

Kapcsolódó cikkek