A fújt cellulóz szigetelés ára, naprakész számokkal

2023. júl 26. | Fújható isocell szigetelés

A fújt cellulóz szigetelés ára mára megemelkedett, mint sok egyéb szolgáltatás, termék ára is. Az változatlan maradt, hogy milyen részösszegekből tevődik össze az árajánlat.

A falak, a padló és a födém hőszigetelő rendszerrel történő kiegészítése minden ingatlannak a javára válik. Egy ilyen házban nagyságrendekkel jobban érzik magukat a lakók, évszaktól függetlenül, de a komfortnak nincs irreális ára. Kiválóan működő hőszigeteléssel spórolhat a fűtésen és a hűtésen, megközelítőleg az addigi fogyasztás harmadát. Csábítóan hangzik, ugye?

Mi az ára az energiatakarékos, környezetbarát komfortnak?

Mennyibe kerül a hőszigetelés? A kérdés a hőszigetelőanyagnál kezdődik, esetünkben a cellulóz alapú, befújható állapotú hőszigetelő anyagról van szó. A befújással igen gyorsan lehet haladni, minimális előkészületet és szinte nulla hulladékot igényel. A munkaórák tehát lerövidülnek, hiszen nem kell utána takarítani és előtte sem viszi az időt az anyagok méretezése, precíz illesztése stb.

A hőszigetelő, fújható cellulóz anyagot négyzetméterre számolják, átlagosan 1 négyzetméternyi hőszigetelő anyag ára, ma két ezer és tíz ezer forint között mozog. Ez meglehetősen széles skála, ha a végső árat nézzük, például 100 négyzetméterre számolva. Az anyag és a felület nagysága még nem minden. Ahol a megrendelő a maximális teljesítményre, magasabb R értékre törekszik, ott növelni kell a szigetelés vastagságát. A hőszigetelőrendszer R értéke az anyag sűrűségétől, valamint szigetelőképességétől függ. Átlagosan az R30-as érték elfogadott, ami körülbelül 10-24 cm vastag szigetelőréteget jelent.

Az ár tartalmazza a profi szakember munkadíját is, ami ma 3-5 ezer forint per óra között mozoghat.

A hőszigetelés alapvető tartozéka egy ingatlannak és elmaradhatatlan feltétele egy olyan életnek, aminek egyszerre komfortos és megfizethető költségei vannak. A fenntartható kényelem a jól szigetelt falaknál kezdődik, ebben segítünk a megrendelőinknek. Lépjen kapcsolatba velünk és igényeljen Önnek összeállított árajánlatot fújható szigetelésre!

Kapcsolódó cikkek