Hőszigetelés: télen-nyáron hasznos!

2022. máj 31. | Cellulóz hőszigetelés, Fújható isocell szigetelés

hőszigetelés nem csak abban segít, hogy télen a lakáson kívül tarthassuk a hideget, de nyáron is megoldja annak hűvösen tartását!

Az utóbbi évtizedekben egyre magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála a nyári hónapokban, ami lassan elviselhetetlenné teszi a nyarainkat, miközben télen már ritkaságnak számít egy-egy kiadós havazás. A klímaváltozás kézzel fogható bizonyítékait tehát az átlagember is megérzi, bár ennél lényegesen súlyosabb következményekről is lehet olvasni a világ hírei között; elég csak az utóbbi időben, Indiában tapasztalható hőhullámra gondolni. A védekezést tehát mindenkinek meg kell oldania valahogy, és sokan választják a légkondicionálást, hiszen hatékony, még ha energiatakarékosnak nem is nevezhető. Akad azonban olyan megoldás is, ami nem csak a nyári hőséget, de a téli hideget is képes az otthonainkon kívül tartani, így csökkenti mind a fűtés, mind a hűtés költségeit – természetesen a hatékony hőszigetelésről van szó.

hőszigetelés napjainkban már általános dolognak számít, hiszen elképzelhetetlen, hogy egy korszerű – vagy épp egy korszerűsített – épület ne rendelkezzen vele. A régebben épült házakat azonban még nem mindenhol látták el egy hatékony hőszigetelő réteggel, és ezekben tapasztalható is, milyen az, amikor a kinti hőmérséklet a falakon át kúszik be a helyiségekbe.

A nap sugárzásának hatására a falak felmelegszenek, majd a kemencékhez hasonlóan leadják ezt a hőt, méghozzá nagyrészt befelé. Emiatt egy hőszigetelés nélküli épületben még éjszaka is olyan hőmérséklet uralkodik, mintha nappal lenne, az alvás szinte lehetetlen, ha pedig folyamatosan működik a légkondicionáló, annak eredménye egy igencsak komoly összeg lesz az áramszámlán. Érdemesebb inkább hatékony hőszigeteléssel ellátni az épületet, hiszen nem csak kellemesebbé teszi a benne tartózkodást, de a költsége is viszonylag hamar megtérül.

Amennyiben az Ön otthona sem rendelkezik még hőszigeteléssel, vagy épp szeretné lecserélni a régit egy sokkal korszerűbb típusra, válassza cégünket! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és kérjen árajánlatot!

Kapcsolódó cikkek