Fújható szigetelés Kádár-kockához? Igen!

2023. márc 21. | Fújható isocell szigetelés

A fújható szigetelés mindenféle ingatlan esetében hatékony megoldás, mellyel Ön is jelentősen csökkentheti kiadásait és kényelmesebbé teheti otthonát. 

Bizonyára senkinek nem kell bemutatni az úgynevezett Kádár-kockákat. Ezek a sátortetős házak jellegzetesen négyzetes alaprajzzal rendelkeznek, az 1960-as évektől kezdve építették őket. Méretük általában 70 és 110 négyzetméter közötti, és gyakorlatilag az ország minden táján megtalálhatóak. Sokban még az eredeti tulajdonosok laknak, azonban az elmúlt időszakban a fiatalok körében is egyre népszerűbbek lettek, hiszen viszonylag olcsón lehet hozzájuk jutni.

A napjainkban 60-70 éves Kádár-kockáknak azonban van egy nagy hátránya is, mégpedig a megfelelő szigetelés hiánya. Ezek az ingatlanok ugyanis az esetek többségében 30 cm-es téglafalakból készültek, melyeket cementtel vagy kőporral vakoltak. Bár ezek az anyagok a maguk idejében tökéletesen megfeleltek az elvárásoknak, napjainkban teljesen korszerűtlennek minősül az ilyen kivitelezés.

A felújítatlan Kádár-kocka télen hideg, nyáron könnyen felforrósodik és a fenntartása is gazdaságtalan. Megfelelő hőszigeteléssel azonban mindezen problémákon sokat lehet javítani, és egyrészt komfortosabbá, másrészt pedig energiahatékonyabbá lehet tenni ezeket az ingatlanokat.

Hogyan lehet szigetelni a Kádár-kockákat?

Természetesen többféle technológia áll a tulajdonosok rendelkezésére, de az egyik leghatékonyabb és több szempontból is előnyös megoldás a fújható szigetelés. A fújható szigetelés alkalmas a falak, a tető, a mennyezet és a padló szigetelésére is. Alapanyaga a cellulóz, ami környezetbarát, nem bocsát ki magából egészségre káros anyagot, nem éghető és az évek során nem veszít a hatékonyságából. A fújható szigetelés jó választás, ha költséghatékony módon szeretné szigeteltetni az ingatlant.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal és kérje bátran bővebb tájékoztatásunkat! Munkatársaink szívesen segítenek mindenben és válaszolnak a kérdéseire a fújható szigeteléssel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek