Fújható szigetelés, hőszigetelés szolnok, cellulóz szigetelés, tető szigetelés, padlás szigetelés, ISOCELL cellulóz hőszigetelés előnyei

Párazárás

Amit a páratechnikáról tudni érdemes

Milyen előnyöket élvezhetnek azok az ingatlan tulajdonosok, akik gondoskodnak az optimáli párazárásról?

 

Alacsonyabb fűtésszámla - Gondolta volna, hogy egy jól szigetelt ház esetében a hő nagy része a fugákon és áttöréseken át távozik? Ezeken a helyeken ugyanis sokkal könnyebben bejut a lakásba a hideg, amit aztán fel kell melegítenünk. Ezt egy jól kialakított légzáró réteggel elkerülhetjük.

 

Javuló hőszigetelés - Egy, a külső falon található repedés miatt az épület jelentősen veszít hőszigetelő képességéből. Egy jól kiépített légzáró réteg télen és nyáron is hatékony védelmet nyújt. Példaként vegyünk egy 14 cm vastag, 1 négyzetméteres falat. Ennek a hőátbocsátási tényezője 0,3 W/m2K. Ha a falon vágunk egy egy milliméter szélességű, egy méter hosszú rést, a hőátbocsátási tényező -1,44W/m2K-re csökken.

 

A páralecsapódás megszüntetése - A nem megfelelő légzárás páralecsapódást okoz az épület belsejében. A nedvesség egyrészt igen komoly károkat tud okozni az épület szerkezetében, másrészt nagyon rossz hatással van a hőszigetelésre. Ráadásul ahol lecsapódik a pára, ott rövid időn belül megjelenik a penész is, ami esztétikai és egészségügyi szempontból is káros.

 

Tisztább levegő - A lakáson belüli rosszlevegőt általában a falak nem megfelelő tömítése okozza, így ugyanis rengeteg por és egyéb káros anyag kerül a lakás levegőjébe. Ezt megelőzheti ISOCELL tömítéssel! Természetesen a megfelelő szellőztetésre vagy egy légcserélőre mindenképpen szükség van az ideális levegőminőség eléréshez.

 

A huzat megszűnése - Gyakran fázik a lába otthonában? Ennek a huzat az oka, ami ellen a legjobb szigetelés sem véd. Ha ugyanis tömítetlen részek vannak a falban, ott a hideg levegő beáramlik, majd lesüllyed a padlószintre. Ezt csak a huzat teljes megszüntetésével küszöbölhetjük ki.

 

Hatékonyabb légkondicionáló - Ha a lakás nem rendelkezik egy jó légzáró réteggel, a klímaberendezés szinte mit sem ér. Hiába hűti ugyanis le a levegőt, ha az a tömítetlen részeken kiszökik.

 

Javuló hangszigetelés - Még egy jól hangszigetelt lakásba is a különböző réseken könnyen bejut a zaj. A hang mindenhol megtalálja magának az utat, de az ISOCELL termékekkel ennek könnyen gátat szabhat.

 

 

A pára- és szélzárás fontosságáról

A pára- és szélzárás fontosságárólOtthonunk felújításakor, vagy szigeteléskor érdemes külön figyelmet fordítani a pára- és szélzárásra. Ha az ingatlan megfelelő légzárással rendelkezik, az leegyszerűsítve azt jelenti, hogy ellenőrzötten tudjuk szabályozni a légcserét és a páratartalmat.

Természetesen a szellőztetés fontos, de vegyük figyelembe, hogy egy átlagos házban a hőveszteség nagy részét a kis réseken kiáramló levegő okozza. Ha gondoskodunk a szélzárásról, a lakás melegebbé, huzatmentessé, a fűtésszámlánk pedig alacsonyabbá válik. Egy rossz hőszigeteléssel rendelkező házban lecsapódik a pára, ami igen komoly károkat okoz. Amikor a meleg levegő elkezd kifelé áramlani a réseken keresztül, és hideg falfelülettel találkozik, akkor pára formájában lecsapódik. Ez sokszor a ház szerkezetén belül történik, tehát nem is látjuk, mégis elindul a penészesedés, és a spórák levegőbe kerülésével légúti fertőzéseket okozhat. Ezt megfelelő párazárással megelőzhetjük!

Ha szeretne többet megtudni a megfelelő pára- és szélzárásról, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 

Élvezze Ön is az optimális párazárás előnyeit!

További információkért keressen fel minket elérhetőségeinken!

Google+
Twitter
Tweets by HoszigetelesSz
Pinterest
Blogger
Youtube