Fújható szigetelés

Tudjon meg mindent az ISOCELL szigetelésről!

Tudjon meg többet a fújható szigetelés árairól!

Miért jár jól, ha az ISOCELL cellulóz hőszigetelést választja?

Az általunk is alkalmazott ISOCELL cellulóz hőszigetelés világszerte egyre népszerűbb, hiszen számtalan előnnyel rendelkezik. Kanadában és az északi, Skandináv országokban, ahol a szélsőséges időjárás miatt igazán szükség van a lehető leghatékonyabb hőszigetelésre, már több mint 70 éve használják a környezetbarát cellulózt. Ahogy folyamatosan nő az energiahordozók ára, úgy válik egyre fontosabbá mindenhol a hatékony hőszigetelés, és ennek köszönhetően terjed egyre nagyobb területen a cellulóz szigetelés.

Mi is az a cellulóz pontosan?

Az általunk forgalmazott ISOCELL hőszigetelési rendszer is cellulózon alapszik. A cellulóz egy természetes anyag – lényegében papír – amelyet újságpapírból állítanak elő. A természetes, farostokból álló újságpapírt ledarálják, pelyhekké alakítják, majd bórral és foszfáttal kezelik. Ez hatékony védelmet nyújt a tűz, a penész és a rágcsálók ellen. Ekkor a kész cellulózt zsákokba töltik, ami aztán egy speciális gép segítségével, befújásos technikával juttatható a falazatba.

Az ISOCELL cellulóz hőszigetelés télen

Ha a cellulóz szigetelést választjuk, fontos, hogy résmentesen juttassuk a falba. Más szigetelőanyagokkal ellentétben a cellulóz szigetelés hosszú évekig is megtartja eredeti formáját, nem változik, vagyis nem tömörödik össze. Évtizedekig hőhídmentes szigetelést biztosít akár a födémben, akár oldalfalazatban, vagy a tetőtérben, illetve párnafák között is. A szigeteléstechnikában a hideg elleni védelem mértékét a hőátbocsátási tényezővel adjuk meg, ez ISOCELL cellulóz esetén zárt technológiával 20cm vastagságban 0,19 W/m2K.

Az ISOCELL cellulóz hőszigetelés nyáron

A nyári hőség elleni védelem nem egyezik meg a hideg elleni védelemmel, ami télen jól szigetel, az nem feltétlenül hatékony a nyári forróságban is. A meleg elleni szigetelés mértékét az úgynevezett fáziseltolódással jellemezzük. A fáziseltolódás az az időtartam, amíg az épület külső részéből a belső részbe jut a meleg. Ez minél több idő, annál jobban működik a szigetelés, azaz annál nagyobb a szigetelőanyag hőkapacitása. A szigetelőanyag akkor igazán hatékony, ha a külső, magas hőmérséklet már csak akkor jut el a belső lakrészig, amikor kint már csökkenni kezd a hőmérséklet. Így szellőztetéssel már lehűthetők a felforrósodott falak. Példaként néhány népszerű szigetelőanyag fáziseltolódása, az üveggyapoté 0,9 óra, a kőzetgyapoté 0,6 óra, a cellulózé pedig 4,6 óra.

Az értékekből is láthatjuk, hogy a cellulóz szigetelés még szélsőséges forróság esetén is kiválóan megállja a helyét. Azok a háztulajdonosok, akik a cellulóz hőszigetelést választották, egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán szorulnak klíma használatára, ami óriási energia megtakarítást jelent.

Felkeltettük érdeklődését?

A tetőszigetelés fontossága

 

 

Egy átlagos, nem megfelelően szigetelt családi házban a hőveszteség egynegyede a nyílászárókon, körülbelül 35%-a a falakon, 15%-a a padlón, és a maradék egynegyede pedig a tetőn át távozik. Hazánkban jelenleg a lakóépületek több mint a felében a tető nincs hőszigetelve, ami, mint látjuk, óriási hőveszteséget okoz.

A tetőszigetelésnek köszönhetően télen jelentősen csökkenthető a fűtési szükséglet, amivel nem csak a rezsit csökkenthetjük, hanem a káros anyag kibocsátást is. Természetesen a tetőszigetelés nem csak télen fontos, a nyári forró hónapokban ugyanúgy jó szolgálatot tesz, hiszen a hőszigetelés nem engedi, hogy a felforrósodott tető átmelegítse a belső tér levegőjét. Az érezhetően kellemesebb hőmérséklet miatt jóval kevesebbet fogjuk használni a klímát.

A könnyű, szálas szintetikus szigetelő anyagokhoz képest a kizárólag természetes, újrahasznosított anyagokból készült cellulóz kb. 5x lassabban melegszik fel nyáron a sugárzó napsütéstől a tömege és sűrűsége miatt, ezért sokkal hatékonyabb a nyári felmelegedés ellen.

Ha Önnél még nincs hőszigetelve a tető, ne halogassa tovább, keressen fel minket mielőbb, és csökkentse akár már idén nyáron a légkondicionáló használatát! Tetőszigeteléssel kapcsolatos bővebb információkért, árajánlatért hívjon bizalommal!

Fújható szigetelés

Hőszigetelés, ami tűzálló? Igen!

Fújható szigetelés

A legtöbbek számára valóságos rémálom a gondolat, hogy mi lesz akkor, ha netán kigyullad a ház, a tetőszerkezet? Hiszen valóban, elég egy elektromos hiba, hogy megtörténjen a baj, ami aztán komoly károkhoz vezet, és akár életveszélyt is okozhat.

Azonban van egy módszer, ami hatékonyan véd a tetőszerkezettől induló tűz esetén – a cellulóz hőszigetelés!

A cellulóz hőszigetelés nem csak abban segít, hogy télen alacsonyan tarthassa a fűtési költségeket, nyáron pedig ne kelljen túl sokat költeni a klíma használatára, hanem egy esetleges tűz során is hasznát láthatja, mivel megakadályozza, hogy a tűz a lakótér felé terjedjen. Ezzel jelentős kárt előzhet meg a tetőtéri tüzek esetében, és a későbbi helyreállítás is lényegesen egyszerűbbé válik!

Szeretné Ön is kihasználni a cellulóz hőszigetelés széleskörű lehetőségeit és védelmi funkcióját? Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, és segítünk, hogy megtapasztalhassa a módszer előnyeit!

A cellulóz és a hangszigetelés

A cellulóz hangszigetelőként is kitűnően funkcionál, megállja a helyét komoly szakmai intézmények, akár színházak és stúdiók esetén is. Ehhez a kezeletlen papírt fehér ragasztóval keverik össze, körülbelül 3 cm vastagon borítják be vele a falakat és a födémet.

Ezért jó választás a cellulóz homlokzati hőszigetelés!

Fújható szigetelés

Ahhoz, hogy egy otthon maximálisan komfortos legyen és ellen tudjon állni a külső környezeti hatásoknak egész évben, gondosan kell megválasztani a szigetelő anyagokat is. A szigetelő anyagok közül is több opció létezik, az egyik méltán népszerű cellulóz. Miért érdemes cellulózzal hőszigetelni egy épületet?

A cellulóz természetes eredetű anyag, amit újrahasznosítással, hulladék újságpapírból elő lehet állítani, ennek megfelelően környezetbarát választás. Nem csupán kíméljük a környezetet a használatával, de biztonságos, télen meleg, nyáron hűvös otthont is teremthetünk. A cellulóz hőszigetelés tűzálló, nem veszélyezteti az egészséget, mivel csak és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz, semmi káros, esetleg irritatív illetve allergén anyagot. A rágcsálók ellen is védelmet biztosít, mivel az ásványi sók szárítják a bőrüket és nyálkahártyájukat.

További előnye, hogy hézagmentes, résmentes és mégis lélegző, természetes szigetelést nyújt, ezért főként természetes anyagokból (vályog, szalma) épült házak tulajdonosai ragaszkodnak hozzá, a hőhidakat is kizárja a használata, ráadásul a legszűkebb résekbe is befújható, újra beépíthető, kiszedhető.

Keressen minket bizalommal, és válassza a legjobb megoldást, a befújható cellulóz szigetelést!

Összefoglalva tehát az ISOCELL cellulóz hőszigetelés a következő előnyökkel rendelkezik:

  • Hatékony téli és nyári hőszigetelő
  • Alapanyaga újrahasznosított újságpapír, tehát maximálisan környezetbarát anyag
  • Nincsen benne egészségre ártalmas anyag, az adalékanyagok is természetesek
  • Kis helyre is könnyen és résmentesen bejuttatható
  • Gazdaságos és gyorsan beépíthető
  • Mivel nem igényel bontást a beépítés során, nem keletkezik hulladék sem
  • Többszöri beépítés is lehetséges, azaz nem veszik kárba, ha átalakítjuk az épületet

Ha kérdése merült fel az ISOCELL technológiával kapcsolatban keressen fel minket elérhetőségeinken!

Felkeltettük érdeklődését?

Cellulóz hőszigetelés felhasználásának területei:

1. Vízszintes fafödémek cellulóz szigetelése nyitottan

Vízszintes födémek szigetelésére a legjobb megoldás a cellulóz. Új építésű házak szeglemezes, nehezen hozzáférhető, nagyon tagolt, esetleg vezetékekkel és szerelvényekkel tele tűzdelt felületek tér kitöltésére például kifejezetten alkalmas mivel minden apró rést ki tölt, idő és munka takarékosan kivitelezhető és utólag könnyen bontható és hőhíd mentesen vissza alakítható. Födémbe kifejezetten ajánlatos cellulózt építeni szigetelésként mivel nagy tömege a szálas szigetelő anyagokhoz képest a nyári melegben is biztosítja a kellemes hűvös érzést nem csak télen tökéletes.

Nem csak új házaknál is nagy előszeretettel használják megrendelőink a rugalmas, gyors és tökéletes szigetelést biztosító tulajdonságai miatt. Nagy mértékben javítható vele a már régi, elhasználódott, össze esett szálas szigetelő anyag erősen lecsökkent hőszigetelő képessége.

2. Tudnivalók a stukatúr szigetelésről

Egy épület szempontjából a megfelelő szigetelés elengedhetetlen. Ahhoz, hogy napjainkra széles skálán mozogjon a szigetelőanyagok kínálata, és maga az épület szigetelés kivitelezése, el kellett telnie több évszázadnak, melyben a szakemberek folyamatosan a különféle módszerek fejlesztésével foglalkoztak. Bizony, a régi megoldások nem feltétlenül váltak be, de a korszerű cellulóz szigetelés megoldást kínál erre is!

Trukatúr szigetelésnek nevezzük, amikor a födém gerendák alulról-fölülről borítva vannak deszkával vagy náddal, és ezek aztán sárral, vakolattal vannak fedve. Ebből adódóan a gerendák köze nincs feltöltve semmivel, levegő van közötte. Ezzel három gond van:

  1. A levegő nem szigetel.
  2. Szigetelés híján a födém és a homlokzat találkozásánál folyamatos hőhíd keletkezik a szigeteletlenség miatt, ezáltal a nedvesség (pára) kicsapódik és ezért gyakori a penészesedés a sarkokban és a falak felső hajlatában.
  3. A sárréteg kiszáradásából adódóan folyamatos a légmozgás a födémben, ami folyamatosan húzza ki a meleget a szobákból.

Ezeket a problémákat egy csapásra megoldja a cellulóz szigetelés, mivel a födém megfelelő helyeken való megbontásával a szigetelőanyagot az egész födém felületén be tudjuk tömöríteni a szigeteletlen felületbe. Ezáltal ez a leghatékonyabb módja az összes probléma megoldásának, sőt, egy szigetelés is keletkezik a szigeteletlen felületre.

A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy legalább 25-35%-kal lehet csökkenteni a fűtés költséget egy átlagos 15-17cm vastagságú födémgerenda köz szigetelésével vagy ugyanakkora fűtés intenzitás mellett 3-4 oC-al emelkedik meg a benti hőmérséklet már a szigetelést követő első órákban.

Cellulóz szigeteléssel kapcsolatban kérje tanácsadásunkat, kollégáink rendelkezésére állnak! Bátran vegye igénybe szolgáltatásainkat!

3. Minőségi szigetelést a tetőtérbe is!

Hazánkban szinte minden ház tetőszerkezete csúcsos kialakítású, ezáltal döntött felületekkel rendelkezik. Ez sok szempontból előnyös, ami például a csapadékokat illeti, de ha szigetelést választunk, akkor érdemes ezt a tényezőt is számításba vennünk.

A cellulóz remek megoldás a döntött szigetelésekhez, hiszen egyszerű felvinni még ilyen körülmények között is. Pusztán csak egy, két oldalról határolt résre van szükség a tetőtér és a tetőszerkezet között, ahová befújhatjuk a cellulóz hőszigetelést, mely ezek után kitölti a rendelkezésre álló helyet.

A cellulóz szigetelés nem roskad össze és nem csúszik le hosszú távon sem, mint a szálas szigetelő anyagok. Remekül kezeli a párát, mert nagy mennyiségű folyadékot képes felvenni, majd ugyanezt szépen lassan leadni, ha arra van szükség, és főképp remek hőtartó tulajdonsága van, amivel komoly összegeket spórolhatunk a fűtésszámlán! Nagyon fontos, hogy nem roskad össze és nem csúszik le hosszú távon se, mint a szálas szigetelő anyagok.

Ha a megfelelő döntött szigetelést keresi, akár új otthona kialakításához, akár régi, tönkrement szigetelés felújításához, akkor a legjobb helyen jár! Válasszon minket, és a cellulóz szigetelést, ha a legjobb minőségre vágyik! Igény és lehetőség szerint a régi tönkrement szigetelést is kicseréljük újra! Kérdéseivel keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken!

4. 45°-os szigetelés? Igen!

A tetőtér és a födém szigetelését nem ajánlott kihagyni, hiszen a későbbiekben fogjuk csak igazán megtapasztalni ennek az áldásos hatásait.

A tetőtér szigetelése sokszor feladja a leckét a szakembereknek, sok olyan eset van, amikor nem hagyományos paraméterekkel kell dolgozni. Ám mindenre van megoldás, így a 45o-os dőlt részbe történő szigetelés kivitelezésére is.

Az első lépés a szigetelés vastagságának meghatározása. Nem mindegy, milyen vastag lesz az anyag, ha túl vékony, nem ér semmit. Legalább olyan vastagnak kell lennie, mint a homlokzatra szánt szigetelésnek. Ezután jöhet a szarufa vastagítás, majd pedig a fóliával történő lefedés. A párafékező fóliával gondosan kell leragasztani minden négyzetcentimétert, különben nem tudja kifejteni a hatását, védeni a szél és a pára ellen. Az ablakok kiragasztásáról sem szabad megfeledkezni. Ezek a feladatok jelentik az előkészületeket. Végül már csak a cellulóz szigetelés befújása marad hátra.

A befújást a tető síkjának felső szakasza felől kell megkezdeni és onnan haladni lefelé. A fújható cellulóz szigetelés tökéletesen kitölt minden hézagot 45o-os dőlésszögű tetőnél is, és ezt a tulajdonságát hosszú éveken át meg is tartja.

Érdekli, hogy milyen lehetőségek rejlenek a cellulóz hőszigetelésben? Keressen minket bizalommal!

5. Függőleges, könnyűszerkezetű falak szigetelése
6. Homlokzati hőszigetelés

A tetőtéri helyiségek szigetelése utólag is tökéletesen kivitelezhető!​

Napjainkban sokan döntenek a tetőtér beépítése mellett, hogy egy plusz helyiséget nyerjenek otthonuk megnagyobbításaként. Itt kialakítható akár egy vendégszoba, egy dolgozószoba vagy egyszerűen egy kis pihenősarok, de akár egy teljes értékű szoba is. Fontos azonban, hogy gondoskodjunk a megfelelő hőmérsékletről is, ehhez pedig mindenképp be kell iktatni az utólagos hőszigetelést is. Esetleg a meglévő tetőtér beépítés jelenlegi elavult, illetve tönkrement szigetelését szeretné hatékonyabbá tenni.

tetőszigetelés egész évben jó szolgálatot tesz. Mivel a fizika törvényei szerint a meleg levegő felfelé száll, ezért, ha a tető nincs megfelelően szigetelve, akkor akadály nélkül tud távozni a fűtött levegő. Ez nyilvánvalóan pénzkidobás, ráadásul a rengeteg feleslegesen elhasznált energia környezetvédelmi szempontból sem előnyös. A tetőtéri lakás szigetelése nagyon praktikus nyáron is, főleg, ha cellulóz szigeteléssel van kitöltve, mivel a tűző, forró napsütésben a tető könnyen felmelegszik akár 50-60°C-osra is, és a természetes cellulóz tetőszigetelés nélkül a szintetikus szigetelő anyagok a tetőtérben szinte mennyezetfűtésként működnek, ahogy sugározzák ki magukból a forróságot.

A beépített tetőtéri lakás utólagos hőszigetelése elengedhetetlen, ha egy valóban jól kihasználható helyiséget szeretnénk kialakítani. Az utólagos fújható cellulóz szigetelés minimális külső bontással vagy egyáltalán nem jár bontással, és hatékonyan, gyorsan, költséghatékonyan cserélheti ki vele az elavult vagy tönkrement régi szigetelő anyagját. Természetesen emellett érdemes odafigyelni az árnyékolástechnikára is, de még a legjobb minőségű redőny is szinte mit sem ér az utólagos tetőszigetelés nélkül.

Cégünk a legmodernebb megoldásokat alkalmazza a tetőtéri lakások elsődleges és utólagos szigetelése során, amik valóban segítenek megőrizni a kellemes belső hőmérsékletet. A fújható szigetelés gyorsan kivitelezhető, kevés bontási munkával és minimális kellemetlenséggel jár, hatását pedig azonnal érezteti. A magas hatékonyságának köszönhetően a tetőtér fűtésén, illetve hűtésén akár jelentős összeget is meg lehet takarítani, ennek köszönhetően az utólagos tetőszigetelés megtérülő befektetés, ami visszahozza az árát.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretne többet tudni a beépített tetőtéri lakások utólagos hőszigeteléséről, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén! Munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésére, illetve tájékoztatják a kivitelezéssel kapcsolatos részletekről.

Fújható szigetelés

A fújható szigetelés ott is működik, ahol a többi technika nem!

Szerencsére a fejlődés nem áll meg, így a hőszigetelés területén is folyamatos az innováció, új anyagok, új technológiák jelennek meg. Ezeknek segítségével a korábban megoldhatatlannak tűnő akadályokat is át lehet már hidalni.

A hagyományos hőszigetelő anyagok nem igazán tudtak 100%-kos teljesítményt nyújtani, különösen akkor nem, ha nehezen elérhető helyek hőszigeteléséről volt szó. Ezt a kihívást azonban sikerrel veszi a fújható szigetelés. A fújható szigetelés egy merőben új és igazán sokoldalú technika, aminek lényege, hogy a cellulóz hőszigetelő anyag, ami újrahasznosított újságpapír darálékból készül, egy gép segítségével kerül befúvásra. Fantasztikus és igazán kézenfekvő megoldás. A pehelyszerű anyagnak köszönhetően minden hézag, rés és repedés tökéletes szigetelést kap, nem vész kárba semmilyen anyag és energia. Az épület hőszigetelése pedig valóban olyan hatékony lesz, ahogyan azt elvárjuk.

Keressen fel minket bizalommal, amennyiben érdekli a fújható szigetelés, illetve a benne rejlő lehetőségek!

Fújható szigetelés

Felkeltettük érdeklődését?